Något att se fram emot..

Jag fyller år nästa vecka, på fredag för att vara exakt. Jag har alltid ÄLSKAT att fylla år. En egen dag då man får paket och allt kretsar runt en själv. Massa hälsningar på Facebook och en telefon som plingar hela tiden. På kvällen har vi alltid gått ut och ätit, Min familj. När jag var liten valde jag alltid kinarestaurang. Det fanns inte i vår lilla by så det var så exotiskt kommer jag ihåg. Märkligt hur tiderna förändras för idag 20 år senare är det ju mat man äter när man inte orkar ställa sig och laga något annat.

I år kunde jag inte bry mig mindre. Jag fyller 29 år. Ingen imponerande eller särskild ålder alls. Dessutom så har jag fått det jag bett som så länge. Min växande mage är gåva nog.

Men visst, klart man ska fira sin födelsedag. Det är ju trots allt ens egen dag! Men att önska sig något blir knepigare. Jag har alltid önskat mig kläder. Min stora passion. I år kan jag knappast önska mig en Odd Molly tunika som jag ändå inte kommer kunna ha på flera månader, eller ett par söta ballerina som jag ändå inte kan trycka ner mina svullna fötter i.

F blir tokig, jag har önskat mig ett mintgrönt Essie nagelack och ett löfte att vi ska gå och handla på Iisa när Bubblan är här och jag känner mig någorlunda i form. Iisa är min i särklass bästa affär i Malmö. Men kalas ska man ha!! Det är regel. I år tänkte vi köra barnkalas. Tårtor och kakor i massor. Det blir bra och lagom pretentiöst när man fyller 29 år. Nästa år får bli större.

Och just det ja, vad jag egentligen skulle skriva om. Den 4 Maj på min födelsedag åker vi upp till vår kungliga huvudstad. Bo på fint hotell och äta hotellfrukost!! Det ser jag fram emot. Massa!!

Jag ska försöka hitta en skötväska som inte ser ut som sidoväskorna man hade i 5:an och handla söta saker till Bubblan som inte finns i Malmö.  Jag fattar själv hur löjligt det är att handla massa dyra och exklusiva saker till en bebis, men jag har bestämt att det får bli några sådana saker ändå. Klart Bubblan ska ha en rosa Dior nappflaska och en mini Burberry klänning. Sen kan hon ha 20 vanliga nappflaskor och 36 normala klänningar. Men några godbitar ska jag faktiskt handla!

 

Så om jag har några läsare i Stockholm så tar jag tacksamt emot alla tips på babybutiker i lite roligare och exklusivare slag. 

 

//Mrs L


Brev till en blivande pappa..

Älskade F. Tänk om vi visste vilka prövningar vi skulle utsättas för du och jag, tänk om vi visste den där natten i december 2006? Hade vi tvekat? Hade vi gjort andra val? Min övertygelse säger nej. Jag hade inte ändrat något i vår i historia. Dels för den är vår och ingen annans, dels för den fört oss närmare än jag någonsin kunnat tro. Ibland tror jag att vi är samma, sammansvetsade i obrytbara band. Jag kan höra på din andning hur du mår, på ditt tonläge vad du ska säga innan den är sagt.

 

Du är allt. Min älskare, partner, bästa vän och kanske det viktigaste av allt pappa till Bubblan. Vårt mirakel som vi väntade så länge på. Men hon kom, precis som du sa. Att hon skulle komma till oss, när hon var redo, när hon hittade oss.

 

I går låg du på min mage och läste sagor för din dotter. Hiawata, den lille jägaren. Om indianpojken som ville bli jägare men som insåg att det var bättre att bli upptäckare. Att man ska ju inte skada levande ting. Du läste med sån inlevelse och hade du tittat upp så hade du sett tårarna i mina ögon. Inga sorgliga tårar som året innan. Utan tårar av stolthet och lycka. Att just jag och Bubblan får spendera våra dagar med dig. Bubblan visade sin uppskattning (tror jag iallafall, för hon sparkade som aldrig förr).

Jag kommer aldrig att kunna förstå hur du gjorde när du charmade dig rakt in i mitt hjärta. Byggde bo och bestämde dig för att stanna. Men jag vet att jag vill inte behöva vara utan dig en sekund av mitt liv.

Förevigt är för kort tid när det är med dig..

 

// Din fru och människan på jorden som älskar dig till pluto och tillbaka, 15 varv runt jorden och tillbaka igen.

 


Beställt vagn.. och just det ja..

Ännu en vecka har förflutit och vi har gått in i vecka 23. Jag känner Bubblan mer och mer och jag älskar varje rörelse så mycket att jag håller på att spricka. Jag har galet svårt att ta in att jag har en bebis i magen och att jag kommer bli mamma och 17 veckor. Jag får liksom inte in det. Det känns som en dröm och att någon när som helst ska komma och väcka mig. Väck mig aldrig, för trots min enorma rädsla och oro har jag aldrig varit så lycklig som nu. Jag älskar att se min växande mage, och har sällan känt mig så vacker. Detta trots sjukt torr hud och galet stripigt hår. Vad hände där? Det är aldrig saker jag råkat ut för innan.

 

Men det sägs att om man bär på en dotter så stjäl hon ens skönhet i 9 månader. Det får hon göra min lilla Bubblan. Bara hon stannar hos mig mitt älskade lilla hjärta. Och just det ja.. Det är en tjej som bor i magen. Eller till 95% en tjej i magen som barnmorskan sa. Tydligen ger dom aldrig 100% när det är en tjej, men barnmorskan hade tydligen aldrig haft fel innan så jag tror inte hon har det nu heller.

 

Igår köpte vi vagn och babyskydd. Det blev en Bugaboo Cameleon med silvrigt chassi, mörkgrå botten och benvit suflett. Dessutom har jag fått tag i Missoni limited edition suflett och filt också. Bubblan kommer att färdas kungligt. Baby skyddet blev en Be safe.

 

Det kändes jätte konstigt att köpa vagnen. Det känns så tidigt samtidigt som jag förstår att det måste göras med leveranstid och så. Men ändå. Mitt hjärta rusade och paniken slog till.. Som vanligt!



Bubblans vrålåk!!

Trevlig helg till er fina tjejer! Och särskilld trevlig helg till alla fina Sundsvalls tjejer som har bloggträff i helgen! Jag önskar verkligen att jag kunde vara där.

//Mrs L


Efterlysning!!

Jag vill starta en mammagrupp. IVF mammor eller "vanliga" spelar ingen roll. Men det hade varit trevligt att träffa nyblivna mammor och gravida för fika, parkhäng och andra roligheter.

Fördelaktigt är ju om du bor i Malmöområdet.

För hur träffar man annars blivande mammor? tar man bara rygg med någon man ser i lekparken eller gör närmande på Coop? Nja, tror en efterlysning blir bättre.

Hör av er för tusan!

 

[email protected]


Meningen med allt..

För varje rörelse älskar jag dig mer, för varje spark ger du mitt liv mer mening än jag någonsin trodde var möjligt. Älskade Bubblan, om du bara visste hur du påverkar mitt liv redan nu..

//Mrs L


Gynning och skötväskor..

Hoppas ni alla haft en fin påsk.

Vi har haft full rulle med massa skoj.

Bio, konstrunda på Österlen, påsklunch, påskmiddagar och lite babyshopping.

Så kan man väl sammanfatta min påsk. Höjdpunkten var nog konstrundan och Gynnings utställning på Ystads saltsjöbad. Riktigt bra men oj vad dyra tavlorna är.  mellan 50-90 lax får man punga upp för en Gynning. Litografierna gick för 3900.-, mycket mer överkomligt men kön var så lång att jag orkade inte ställa mig i den. Får köpa över nätet istället.

Vi har även handlat massa kläder till lilla Bubblan. Varje gång jag handlar bebissaker får jag en liten klump i magen.  Jag är ju fortfarande så rädd att något ska hända.

I helgen har jag även känt Bubblan mycket mer. Även F har fått sig ett par rejäla sparkar när han lutat örat mot magen. Mysigt, det känns så mycket mer verkligt då. Helst hade jag velat att den skulle sparka hela tiden, men det förstår jag ju att den inte kan.

 

I dag är jag i vecka 20+5 och jag kan knappt fatt att halva tiden har gått. Börjar få lite smått panik då det fortfarande är så mycket som ska göras. Handla säng, vagga, vagn, skötväska, tapetsera om Bubblans rum och göra garderob av linneskåpet. Jag tycker fortfarande det är för tidigt samtidigt som jag inte vill stå och stressa när det väl är dax.

Tur är iallafall att vi vet precis vad vi ska köpa så det behöver vi inte fundera över iallafall.

 

Har ni några tips på snygga skötväskor förresten? Jag tycker dom som finns på marknaden är så jäkla fula. Funderar på att köpa en lite större väska som matchar vagnen och köra på den. Men sen hör man ju hela tiden hur praktiska skötväskor är och att det är så bra att ha en riktig. Är det det?


 
Bild lånad från Gynning.net


//Mrs L


Påsken på intågande..

Jag har varit ganska slut i huvudet sen RUL i fredags. På något sätt har jag kunnat andas mer nu. Rädslan har varit lite längre bort. Dock fick jag en tillfällig svacka igår. Vid 18.00 tiden igår efter vi ätit så fick jag "håll" i magen. Hela höger sida stramade och jag kunde inte andas in eller ut ordentligt. Kändes precis som man sprungit en min otränad. Efter en 40 minuter släppte det men jag blev som ni säkert redan listat ut panikslagen. Barnmorskan Rebecca sa att det var ligamentsmärtor och inget att oroa sig för. Stackars F väckte jag 30 minuter innan väckarklockan idag för jag ville lyssna på Bubblan innan jag gick upp. Hur han står ut med mina ryck kommer jag nog aldrig förstå.

 

Snart är det påsk. Tänk vad livet kan förändras på ett år. Förra året fick vi veta på en påskmiddag att F´s kusin skulle få barn. Mitt hjärta brast. Och det kändes som om vi aldrig skulle komma fram själva. Ett år senare sitter vi här med en rejäl kula på magen med ett regelrättigt mirakel inuti.  Aldrig någonsin har jag älskat någon så. Kanske ska måla min kalaskula till ett påskägg i år?

 

Vi har fullsmockat med planer hela påsken. Det jag mest ser fram emot är torsdagens bravader med fröken S. Vi ska göra en sak som vi gjorde i tid och otid när vi var 18 år. Vi ska gå och äta på Jensens Böfhus och sen på bio. I vuxen ålder kan jag räkna gångerna jag ätit på Jensens.. tycker det är lite som de vuxnas Mc donalds, men på torsdag tycker jag att det ska bli riktigt underbart!!

 

Sen avlöser påskmiddagarna varann. Helgen avslutas med att F ska fota en kär väns söta son.

Det blir lätt, han liknar en sagoprins från en disney-film. Tror inte han kan bli dålig på foto om jag ska vara ärlig.

 

//Mrs L

 

Och så dagens konstaterande: Mammajeanse! Varför började jag inte med det innan? och kanske ännu viktigare, hur i helskotta ska jag någonsin kunna ha något annat igen?

 


RSS 2.0