Ett nytt år knackar på dörren..

2011 lider mot sitt slut. Ingen är mer tacksam över det än jag. Jag känner en enorm hatkärlek till detta året.
För detta året har utan tvekan innehållit fler tårar än jag någonsin kunnat drömma om att fälla. Detta året ska förevigt ha en plats i mitt hjärta som ett tappat, olyckligt år. Men också det året det vackraste i världen började växa i mig. Trots allt mörker, och alla hinder den skulle behöva korsa för att ta sig hit. Jag älskar själen som har slagit sig till ro i mig och jag har ingen högre önskan än att det lilla liv ska stanna hos oss. För det är så efterlängtat, så älskat.

Men trots detta under, detta fantastiska mirakel ser jag tillbaka på 2011 med små hugg i hjärtat. Ett syrefattigt år. Ett vakum. Ett väntrum.

Vi väntade på ett barn, en själ som inte ville komma till oss. Kanske hade den svårt att hitta hit. Undersökningar avlöste varann och besked om spermier som inte ville vara så många som dom skulle och ägglossningar som lös med sin frånvaro. Aldrig har jag kännt mig så lite kvinna som då. Och jag kan bara försöka känna det F kände i det där lilla läkarrummet där beskedet kom. 

Pergotime tvingade fram ägglossningar men vårt mirakel ville inte komma. Trots schemalagt sex och benen i vädret.

Jag längtade efter IVF, att få sätta sprutor i magen och göra något konkret.

Sommaren regnade bort. Det gjorde inte så mycket, det passade mitt humör perfekt. Ingen kräver att man ska skratta och le när det ösregnar i Juli.

Och så kom hösten. Och vi började vår resa mot RMC.

Och mitt där och då som om inte året dragit med sig tillräckligt med plågor somnade morbror och lämnade min mamma som ett skal. Det var svårt att se hennes sorg. För just då började min otur vända.
Jag vill tro att med morfar på ena axlen, farmor på andra och morbror som håller min hand gick det vägen.

Jag känner faktsikt så att jag fått gudomlig hjälp. Som om mina böner äntligen blev hörda. Som om mirakel händer.

En klok männsiska sa till mig när det kanske var som värst, när en själ lämnar så kommer det en ny. Tack för ditt stöd Jolle. Jag hoppas att du vet hur tacksam jag är. Det är fantastiskt att kunna stötta och trösta en trasig männsika som ringde dig i hysteri där den 23 Maj. Ditt lugn, din ärlighet men kanske mest din person har betytt mycket.

Vänner har kommit och gått under året. Sådanna jag trodde var äkta har sakta bleknat bort. Nya har kommit på intåg, gamla har kommit åter och S står där hon alltid stått. Vid min sida. Det älskar jag henne föralltid för. Och hennes liv är så olikt nu. Hon hittade mannen hon ville leva med efter många år som singel. Hon är numera sambo och om jag inte tar mig fel så ser jag ett lugn i hennes ögon jag inte sett innan. Förändringar är inte dåligt älskade vän, det är bara en ny vardag efter ett tag. Älskade A bor kvar 60 mil ifrån mig. Men hon är högst närvarande i mitt hjärta och sinne. Jag önskar hemligt att hon flyttar hem, men jag är så stolt över vad hon åstakommer där.

Min familj har fått en viktigare roll. Inte MIN familj så. Den är starkare än någonsin och mamma och pappa är fortfarande mina bästa vänner, så som dom alltid varit. Inget ändrar på det.
Men min "nya" familj visade sidor jag nu ser upp till med glädje. En svägerska som ringde och ringde och ringe. som tröstade när det behövdes. Som höll hemligheter när ingen visste. Och en som grät när lyckan kom. Maria. Jag vet att du läser detta. Tack!!

Så det är med stor glädje och faktiskt en gnutta sorg jag säger hej då till 2011.

Tack för jag fick behålla mitt sinne efter denna prövning. Tack för du gjorde mig och F mera sammanflätade, tack för du fick mig att kämpa, tack för du fick mig att inte ge upp, tack för du prövade min styrka, tack för du satte vänskap på prov, tack för du visade att medmännsikor finns närmare än vad man tror ibland och tack för du fick mig att tro på mirakel.

Nu vänder vi blad. Jag hoppas och ber att 2012 är ett lyckans år. Ett år där skratten är fler än tårarna.
Ett år där foglossning, blöjbyten och vakna nätter tar över våra liv. Jag längtar.. Jag längar efter allt!!

Tack fina läsare.  Ni har betytt så mycket för mig. Tröst ovillkorslöst när man behövt det som mest. Tack älskade vänner som läser och följer på avstånd. Tack pappa för dina kloka kommentarer.

Gott nytt år finingar!! Må alla era önskingar gå i uppfyllelse!!

Vi hörs på det nya året.

All kärlek

// Mrs L eller kort och gott Lina
Julen som kom och gick..

Så har julen passerat förbi.
Den gick fruktansvärt fort och tämligen obemärkt.
Jag är Sveriges största julfantast. Det har jag alltid varit, Jag älskar allt med julen. Stämningen, ljusen, smakerna, förväntan, ja allt! I år har jag inte kunnat bry mig mindre. Jag har haft fullt upp med att oroa mig för Bubblan.
Och när jag inte har oroat mig så har jag sovit. Jag sover knappt på nätterna på grund av en fruktansvärd molvärk i magen som kommer och går. På natten är det absolut värst och jag vaknar av att smärtan som strålar ut i svanken. Det är enormt psykiskt påfrestande. Jag vet att många har molvärk/mensvärk i början av graviditeten, men detta känns som något annat. Jag är så förlamande rädd att förlora Bubblan, och jag drömmer mardrömsscenario att det endast är en tom hinsäck på VUL. Inte speciellt positiva tankar precis, men min absolut värsta mardröm. Annars är jag trött, bedövande trött. Jag vill sova hela tiden. Jag har varken ork att laga mat eller att träffa någon. Jag vill sova. Och slippa vara så orolig hela tiden.
Önskar det fanns ett litet titthål i magen så man kunde titta då och då att allt var ok.

Vilket flummigt inlägg detta blev. Ville väl mest säga att jag lever efter julen. Och även fast jag fått ett mirakel i form av Bubblan så hoppas jag på ett större så jag får behålla mitt älskade lilla barn.


//Mrs L

God Jul

Jag, F och Bubblan önskar er alla en fantastisk jul! Jag är så tacksam för alla era råd och den stöttning ni ger mig! Jag hoppas ni vet att ni alla är guld värda för mig.

Ta hand om era nära och kära.
Och glöm inte att på julaftons natt hörs önskningarna tydligare och miraklen är ännu mer närvarande.

Stor kram

Mrs L eller kort och gott Lina.


Oro i lyckan..

Jag har inte hadt någon lust att blogga på ett tag. Efter en incident förra veckan vet jag inte hur jag ska förhålla mig till bloggandet. Men nu kör vi igen..

Jag älskar att vara gravid samtidigt som jag aldrig i hela mitt liv har varit så rädd som nu. Olyckan har ersatts med rädsla. Rädsla att förlora något jag längtat efter så länge. Jag har en fruktansvärd molvärk i magen som kommer och går. Utöver det har jag knappt några symtom alls på att Bubblan har bosatt sig i min mage. Jag är livrädd att molvärken är ett texen på något dåligt.
Jag trodde verkligen att så länge jag blev gravid så skulle allt bli bra.. Och jag är tacksam och glad. Missförstå mig rätt. Jag är så enormt tacksam. Men jag är förlamande rädd att förlora något jag redan älskar.

//Mrs L

Sanningen om RMC Malmö..

Detta inlägget har jag skrivit på från och till under hela resan för att sammanställa mina intryck av RMC. Jag tyckte tidigt att det var märkligt att det riktas så mycket kritik på nätet mot RMC. Jag kan med facit i hand säga att jag aldrig varit gladare än att jag fick komma till just dom.

Jag hoppas att om det finns någon läsare eller om någon googlar RMC malmö i framtiden dom kommer till detta inlägg istället för alla tråkiga trådar på Familjeliv.

När vi skulle börja vår IVF hörde man att Öresundskliniken var bäst, efter det kom Cura och sist kom RMC. Inte på grund ut av resultat utan efter vad jag hörde, att personalen kunde vara lite svår. Svåra att få tag i, och svårt att få svar. Vilket skämt säger jag! Jag är en krävande patient. Jag kräver svar och vill hållas underrättad hela tiden. Jag ringer om jag fått en fis på tvären, hellre för mycket eller för lite. Så till den milda grad att flera av sköterskorna svarar väldigt igenkännande : Hej L***!! Aldrig några sura miner, aldrig några dumförklaringar. Utan bara en fantastisk ställning om att inga frågor är för dumma. Läkare hejar i korridoren, tider hålls förvånansvärt bra och vi har till och med kommit in tidigare ett par gånger. Och resultaten är fantastiskt bra. 80% vid tre fullgångna IVF:er. Det är minst lika bra som hos privata kliniker. Det odlas blastosyster vid stora äggskördar precis som vid Falun som är erkända för sina kunskaper inom detta område. Man har två olika frysmetoder åt att frysa blastisar. ”Min” fina läkare som följde mig under stimuleringen tog ett personligt intresse i att följa min utveckling och gick ifrån forskningstid för att göra ett VUL på mig. Oengagerat? Knappast! Vår andra läkare som utförde plocket, och ET svarade på frågor, tog sig tid och skrattade tillsammans med oss. Det är så läkarvård ska vara!!

När vi kom dit med våra chokladkartonger och brev kom sköterskan till vårt bås och berättade hur mycket detta värmde i hjärtat. Att man ofta hör tvärt om. Detta gjorde mig fantastiskt arg. Att de få (för jag tror verkligen få fall) där någon blivit missnöjd eller ansetts sig felbehandlad skriker högst. Jag tycker att vi som är ofantligt nöjda ska skrika högre!!

RMC är den största enheten inom reproduktion i södra Sverige. Som har en av Sveriges fyra androloger. Dom håller så gott som alltid vårdgarantin, och dessutom har dom fantastiska resultat.

Det kommer alltid att finnas missnöjda personer. Lika säkert som att tisdag kommer efter måndag kommer detta aldrig kunna ändras. Konstigt vore det annars. Och jag kan tänka att vissa av fallen är befogade till kritik. Men merparten tror jag seriöst bara är gnäll. Du måste själv ha ett intresse i din vård och behandla läkare, sköterskor, receptionister, embryologer med respekt. Din vård är ditt ansvar.

Jag blir arg när jag hör nedlåtande saker om RMC. För ,för mig är det änglar förklädda till människor. Så om du är på väg mot RMC som patient eller annat. Skit i trådarna på Familjeliv, skit i ryktena. RMC är bäst!! Inte ens en liten protest!

 

//Mrs L


Testdag. Och den förmodligen viktigaste dagen i vårt liv.. hitintills.

Jag hoppas att det är många som ruvar som läser detta. Jag hoppas faktiskt att varenda ruvande IVF:are läser detta. Man behöver inte ha symptom för att vara gravid! Man behöver inte ha stora, ömma bröst eller molvärk, man behöver inte vara förlamande trött eller sugen på murbruk. Man behöver inte ha svullen mage eller svårt att bajsa. Man kan vara precis som vanligt. Mirakel händer ändå. Varje dag till och med.. Man kan ha alla symptom i världen och ändå få ett negativt besked på sin ödesstigna testdag. Sorgen är minst lika stor då som glädjen vid ett plus. Att ruva är ingen vetenskap. Det är en kamp mot ditt psyke. Var beredd på det kära ruvare. Fokusera på den där punkten när världen snurrar så du inte blir yr. Fokusera på målet.

Allt detta är så lätt att skriva. Jag gjorde inget av mina råd. Jag googlade, livet snurrade och marken under mig skakade. Jag studerade ruvardagar som om det vore en exakt vetenskap.

Så fel jag hade.

 

Jag sticker inte under stolen att resan varit jobbig. Jag är trött och tårarna kommer ofta. Kanske för jag är så van att vara ledsen så att ögonen bara gråter utav bara farten.

För barnlöshet är inte ett lyxproblem. Det är ett livs problem som sliter människor mitt itu. Har man tur, står någon där och tejpar ihop resterna. Har man ännu större tur för det till och med en närmre varann än innan. Jag och F har inte tappat varann. Jag älskar honom mer idag än jag gjorde för ett år sen, något jag knappast trodde var möjligt. Min kärlek var ju så stark redan då.

Men barnlöshet är ingen dans på rosor, snarare är gång på stjälken. En evig balansgång som då och då resulterar att man trillar in i en och annan törn och man faller hårt och tungt mot marken.

Jag är på många sett lyckligt lottad. Fröken S stod där med stora tejprullen när jag höll på att pulveriseras av sorg. Och trots skrik, tårar och avståndstagande står hon där än med tejpen redo. Jag hoppas hon vet att jag har en stor rulle silvertejp om hon en dag skulle krackelera i sömmarna.

F kom hem och torkade salta tårar även fast hans egen oro var minst lika stor. Och där och då i nöden istället för lusten visste jag om något ännu tydligare att jag gjort rätt val. Han ska bli pappa till mina barn och jag ska avguda honom varje sekund av mitt liv. Det visste jag ju redan men bekräftelsen på detta val kan inte bli mer total.

 

Så kära ruvare, lyssna till mina ord.

 

· Ruvandet är ingen vetenskap, det finns inga rätt och fel. Alla känner olika. Familjeliv och bloggar är inte bibeln. Skapa din egen väg i mörkret så hittar du nog ljuset snart.

· Älska dina nära som står vid din sida i det där förbannade mörkret, för det är dom och endast dom som är värda ditt ljus när det kommer. För kommer gör det.

· Och sist men inte minst: Mirakel händer varje dag. Ta detta från en säker källa. Från en tvivlare som försökt hålla mig flytande och tro på mina ord. Nu vet jag bättre. Mirakel är sanna.

 

För vet ni vad? Vi är gravida. Vi ska bli föräldrar. Barnet som ännu inte fanns har landat i mig.

 

// Mrs L

P.s. Den tappra lilla skara som känner mig privat och läser min berättelse, Vi håller detta hemligt tills vi vet att lilla bubblan bestämmt sig för att stanna.
Och jag hoppas h*n stannar, för jag ska älska h*n till tidens ände.Ruvardag 9..Jag ber att få återkomma på onsdag på testdagen.
Tills dess,

All kärlek till er finingar!

//Mrs L

Ruvardag 6

En dag full av tvivel och tårar, men också svaga strimmor av hopp..Trevlig helg..

//Mrs L

Ruvardag 5.. Bloggandets baksida!

Bloggar är bra. Superbra i de alldra flesta fall. I andra fall inte alls så bra.

Under ruvardagarna so far in the game, har det inte varit bra för mig. Jag har inte hittat en enda blogg utan vars innehavare haft starka symptom redan. Det har gjort mig magiskt orolig och förbryllad. Och trots RMC´s lugnande ord att det är väldigt tidigt att känna blir man smått hysterisk av det faktum att jag knappt känt någonting. Jag har haft stark smärta under två tillfällen på ruvdag 1 och 3, jag har haft svag menssmärta ca 5 minuter varje dag och ömheten i brösten lyser med sin frånvaro. Jag har känt små små stickningar då och då i livmodertrakten. Men det skulle kunna vara vad som helst. Jag har haft halsbränna i tre dagar, något jag aldrig har annars. Varför då? Kanske kan jag om jag ha tur hitta att det är något symtom om jag letar runt på bloggar och familjeliv tillräckligt länge, eller så är det faktiskt bara så att magsyran påverkas av all nervositet.

 

Jag blir stressad av att så många förstagångs IVF:are plussat. Finns det kvar statistik till mig? Sanningen är ju faktiskt den att det vanligaste är att man inte plussar på första. Men jag vill ju vara undantaget som bekräftar reglerna. Jag vill plussa!! Jag vill att något positivt ska hända för jag vill kunna ta djupa andetag igen. Det har jag inte gjort på över ett år.

 

Igår såg jag små bruna fläckar i Crinonen och paniken var ett faktum. Enligt mitt envisa googlande är det tydligen vanligt och inget att oroa sig för. Lätt för google att säga, det är inte dom som har gelé i hela härligheten! Som dessutom kommer ut i dess mest osmickrande form..

 

Jag vet att jag ska vara glad. Vi fick ut 17 ägg. 9 blev befruktade, 8 fortsatte dela sig och vi fick tillbaka en topp blastocyst. Dessutom ligger 4 fina blastocyster i frysen och väntar på att bli eventuella syskon. Vi fick ut 5 blastocyster! Detta säger mig trots allt att om det inte går nu, så kommer det förmodligen gå någongång. Men jag ber för mitt eget psykiska välbefinnande att det ska gå nu. Trots avsaknaden av symtom.

 

Symtom är ingen vetenskap. Det vet jag om. Men det är så lätt att vilja ha vad grannen har. Jag vill ha ömma bröst, molvärk och ett stort fett plus nästa onsdag. Jag vill börja skriva graviditetsveckor istället för ruvardagar.

 

Så snälla lilla bubblan! Älskade barn som jag hoppas nu finns.. Stanna hos oss. Jag lovar att du blir vårt allt!

 

//Mrs L


Kort och gott.. Ruvdag 4

Jag känner inget...
Jag har inga symtom alls på att bubblan skulle trivas och vilja stanna kvar.

Är allt kört då?

//Mrs L

Jag är en missbrukare.. Ruvardag 3

Hej! Jag heter L och jag är en missbrukare! Ni: --> Heeeeej L!!

Jag googlar alla symptom eller snarare icke symptom heeela tiden. Jag läser IVF bloggar och letar upp deras ruvdag 3. Jag jämför. Hur bra är det egentligen? Inte alls förmodligen då ingen är sig lik. Det finns ingen logik mellan andras ruvdagar. Jag missbrukar dom ändå. Jag läser om och om igen för att försöka hitta den där röda tråden.

I natt vaknade jag igen av en ofantlig smärta i livmodern. Samma kallsvettighet kom och den ända ställningen jag kunde existera på var på alla fyra. Det är verkligen så jävla smickrande. Smärtan kommer från livmodern, känns som mensvärk x 8 blandat med magknip, behöver-gå-på-toa-ont och som strålar ut mot ryggen. Och jag var övertygad om att blodet skulle börja forsa vilken sekund som helst. Efter 15-20 minuter är det över och inte en känsla lämnas kvar. Inte ens mensvärk eller ömma bröst. Borde jag inte ens ha ömma tuttar från Crinonen? Någon liten symptom kan jag väl få?

Så jag vet att bubblan lever och kanske till och med trivs. Är det verkligen för mycket begärt efter allt man gått igenom?

 

Jag börjar bli rädd för hur jag kommer reagera nästa vecka om det är negativt. Jag tror jag kommer gå under. Jag tror jag kommer svämma över av sorg. Och det vill inte jag. Jag vill så gärna vara gravid och veta att vi ska bli föräldrar.

Jag vet inte riktigt vad min magkänsla säger. Ena sekunden är jag förvånansvärt positiv, nästa så sitter jag i det berömda hålet med armarna uppåt och väntar på att någon ska dra upp mig.

 

Kanske skulle Guantanamo börja införa att fångarna ska gå igenom IVF. För någon värre tortyr kan knappast finnas..

 

//Mrs L


Brev till F..

Älskade underbara, nu kan vi skymta målet.

Jag började denna bloggen med ett brev till dig. Jag skrev om resan vi skulle ut på, om vägen vi var tvungna att vandra. Jag berättade att det skulle bli jobbigt. Att alla vägar är inte lätta att gå. Vår väg har varit krokig och varit kantad av snår. Då och då har det regnat och gjort vägen lerig. Och i lera är det svårt att gå. Men vi har gått hand i hand över backar, i lera och i snår. Vi har aldrig släppt taget om varann. Jag hoppas att du kunnat stötta dig på mig när du varit trött, för jag vet att du burit mig när jag varit svag. Nu är första delmålet klart. I en sekund kan vi andas ut, hämta kraft för något större. Hämta kraft att vara glada.. eller att fortsätta gå. Vilket det än blir vet jag att vi gör det tillsammans. Alla resor har en mening. Även svåra. Jag vet att detta varit svårt för dig även fast du är så stark utåt mot mig. Jag vet att detta inte varit lätt. Det är ok att andas nu.

Jag behöver dig mer än någonsin nu älskade F. Jag behöver dig, jag behöver älska dig, jag behöver känna din lukt och höra dina sanningar. Och bubblan behöver dig, för det är ett privilegium att få ha dig i sitt liv. Du kommer bli en fantastisk far, jag hoppas det är dags nu. Jag hoppas jag kan ge dig det. Jag önskar jag hade din övertygelse. Att Bubblan kommer stanna och få ett namn, växa upp, och bli innerligt älskad av föräldrar som kämpade mer än något för att få älska just dig.

 

Älskade, fantastiska F. Jag lovar dig att försöka tänka ljust istället för mörkret som oftast tar mig när saker är svåra. Jag ska skratta mycket så bubblan trivs. Bubblan ska veta att detta faktiskt är ett kul ställe att vara på. Jag lovar att kämpa tills den dagen då det står gravid eller ett plus på testet. Jag lovar att alltid älska dig hur svår vägen än blir.

 

Men just nu hoppas jag att vi snart är framme. Att vi snart kan få påbörja en ny resa. En resa som tre..

 

//Mrs L  


Prövningar.. eller Ruvardag 2..

Räknar man ET dagen som ruvardag 1? För i så fall är detta ruvardag 3. Ahh jag vet faktiskt inte och hela detta är tämligen en djungel av utryck och förkortningar man aldrig någonsin kunde tänkas kunna för ett år sen. Nu vet man vad RMC, ET, FET, VUL, IU, IE, Ruvdag, testdag, ÄL m.m m.m.. Mina vänner som läser denna bloggen och inte är inne i IVF:andet frågar mig då och då vad allt betyder och jag blir chockad varje gång jag kan svara. Märkligt det där.

Jag är nog utåt sett ganska lugn men när jag ser mig själv i spegeln så ser jag paniken glimta i ögonen. Jag letar tecken, jag känner efter. Men om jag ska vara ärlig så efter jätte smärtan igår känner jag ingenting. Inte ens ömma bröst efter Crinonen. Jag önskar att jag i alla fall hade det så jag visste att något hände i kroppen. Jag känner mig fruktansvärt labil och nära till gråt hela tiden.
Jag har aldrig upplevt denna känslan att vilja något så mycket.

Allt jag någonsin velat åstadkomma i livet har jag själv sett till att det hänt. Jag har påverkat mitt eget öde. Men detta kan jag ju inte påverka. Jag kan inte göra något för att detta ska gå som jag vill. Jag kan hoppas och jag kan be, men jag kan inte göra något konkret. Jag kan hoppas att bubblan känner hur mycket jag vill att den ska stanna. Jag hoppas så att det äntligen är jag som får gå runt med stor mage. Att jag äntligen ska få gå in på barnavdelningen utan att känna mig som en utböling i ett land som jag inte har tillträde till. Jag vill ha VIP-bandet runt halsen dit. Jag ber. Och jag hoppas så mycket att hoppet snart besitter hela mig. Hoppet och rädslan sida vid sida..
Jag hoppas hoppet vinner.


 //Mrs L

Snälla älskade, stanna hos oss..

Nu har jag ruvat i 1,5 dag. ingeting egentligen. Tänkte berätta om hur gårdagen såg ut. Vi hade tid kl 11.00 och man skulle komma dit med "full blåsa". Jag hinkar i mig typ 3 liter vatten om dagen minst i vanliga fall gjorde inget undantag. Började morgonen men ett stort glas vatten och sen gick jag iväg till akupungtören. Efter en timme med nålar var jag klar. 1.5 liter loka i bilen till RMC och nu var jag så kissnödig att det kändes upp i magen. Det hjälpte inte att dom var 30 minuter försenade. Jag höll på att spricka.. Så var det min tur. Byta om till den sexiga vita skjortan och blå tossor på fötterna. In i gynstolen och på en skärm såg jag vårt fina lilla blastocyst!! Jag älskade den från första stund. Och så kom katetern fram och den lilla skulle på plats. det tog inte mer än 5 minuter med allt. Dom kollade att inte embryot satt fast i katetern men den satt inne i mig. Nu var jag kissnödig. jag frågade 15 gånger om bubblan kunde ramla ut om jag kissade men det fanns tydligen ingen chans. Gårdagen gick bra och jag var lugn och harmonisk, försökte skratta massa för att få bubblan att trivas. Idag har jag sovit på soffan mycket. Jag är offantligt trött av någon anledning. Vaknade med en fruktansvärd smärta i livmodertrakten. Kändes som 100 knivar stack mig i magen. Jag gick in och försökte gå på toaletten men det blev inte bättre av det heller. Efter sa 10 minuter var det borta. Jag vet att det är för tidigt med symptom, men jag kan inte hjälpa att bli rädd för vad som orsakade smärtan. Hoppas bubblan trivs och vill stanna hos oss. Dom andra blastoocysterna skulle dom ha koll på en extra dag för att se om dom gick att frysa, dock delade dom sig lite saktare än det perfekta vi fick tillbaka så jag har faktiskt inga större förhoppningar om att det ska fyllas någon frys. Doktorn slutade vårt samtal med att säga: med er inställning och en fin blastcyst blir jag förvånad om det inte blir en graviditet. Jag hoppas innerligt att han har rätt.. Föresten: har jag nämnt hur bra jag tycker RMC Malmö är? Jag och F kom med två stora chokladkartonger och brev för att visa vår uppsakattning för allt dom gjort hitills. och det är som F sa, hur mycket jag än tycker dom dessa människor så hoppas jag att vi aldrig träffar dom igen. Jag håller med. Jag ser gärna dom på stan, men jag hoppas alldeles för mycket på att detta ska gå hela vägen än att få träffa den fina personalen igen. Nu ska jag ruva. Jag ska göra allt i min makt för lilla bubblan ska stanna. //Mrs L

Vet ni..

..nu ruvar jag en fin liten blastocyst!! Jag är överlycklig och hoppas den vill stanna hos oss!

// Mrs L


Den längsta veckan i världshistorien..

Att denna veckan har krupit fram kan man kanske förstå. Jag har räknat sekunder, minuter, timmar. Nervositeten har gjort att jag somnat vid 22-tiden varje kväll, vilket kanske i för sig varit bra för då har jag inte kunnat styra mina tankar längre. Jag har tjatat hål i huvudet på mina älskade. Och jag har ringt ner RMC´s telefonlinje minst 5 gånger.

Nu närmar det sig verkligen och jag hoppas att några av mina små klarar det kritiska momentet att bli blastocyster. Om 26 timmar vet jag.  26 timmar, 1560 minuter, 93600 sekunder.. En evighet.

 

I kväll har jag i alla fall annat att tänka på. Jag ska ha tjejer hemma på middag. Det ska bli fantastiskt mysigt. F frågade igår om jag köpt vin. VIN!!! Nej det hade jag ju glömt. När man inte dricker vin själv längre hade jag totalt glömt att det faktiskt finns människor som gör det. Lugn tjejer! F kör in om bottleshop på vägen hem och räddar kvällen. Det ska i vilket fall bli väldigt mysigt att laga mat, skvallra och skratta. Det var enormt länge sen.

 

Vet inte om jag fått några biverkningar av Crinone. Jag inbillar mig att jag har lite vag mensvärk. Kan man få det? Brösten är klotrunda, stora och tunga, men dom ömmar inte. Magen är lite svullen fortfarande. Vet inte om det är äggplocket som spökar fortfarande?

 

Som så många gånger innan: Snälla fina tjejer. Håll tummarna, tårna.. ja, allt att detta går bra!

Tankekraft är starkare än vad man tror.

 

Trevlig helg på er finingar!

 

//Mrs L
5 år..

Idag har jag och fantastiska F varit tillsammans i 5 år. Jag vaknade av en kyss och ett grattis på 5 årsdagen. Jag svarade att jag älskar honom och att jag hoppas att vi äntligen får ta nästa steg i vårt förhållande. Vi hade en lång uppstart älskade F och jag. I 4 år gick vi som katter runt het gröt och trånade efter varann. När det väl var vi var vi så redo för varann. Efter 6 månader bodde vi ihop, efter 1,5 år friade mitt underverk, vi köpte större lägenhet, vi skaffade oss 2 kombi bilar. Töntigt nog likadana fast olika färger. En vit och en svart. Vi har rest till jordens alla hörn, vi har dansat nätterna igenom, vi har bråkat men framförallt har vi älskat.

Vi är så redo att bli föräldrar. Att få bli mamma och pappa. Jag hoppas, önskar och ber innerligt att det för bli så nu.

 

Jag är tacksam för F. Utan honom vet inte jag vem jag varit. Utan honom hade jag varit en sämre människa. Han är lugnet jag inte har, han är vattnet som släcker elden inom mig.

Jag hoppas och tror att jag är energin han sällan besitter och elden som ger honom värme. Vi kompletterar han och jag.

 

Nu väntar vi på vårt livs viktigaste beslut. Jag önskar att jag får ge dig ett positivt graviditetstest, jag önskar att jag får viska (ohh vem ska jag lura) SKRIKA: Du, älskade fantastiska F ska bli pappa!!

 

Det är den enda önskan jag har.

 

//Mrs L


RSS 2.0